Het opmaken van de balans met vragen als: welke onzekerheden en kansen levert deze ontwikkeling op? Waar sta ik in mijn loopbaan en levensloop? Wat zijn mijn wensen voor de volgende loopbaanfase?
loopbaanbegeleiding is niet alleen waardevol voor de medewerker
Medewerkers die graag het maximale uit hun werk willen halen door hun talenten optimaal te gebruiken zijn waardevolle medewerkers. Wanneer deze medewerkers hun eigen ontwikkeling actief willen oppakken, is loopbaanbegeleiding een zinvolle toevoeging. Ook wanneer een medewerker vastloopt in het werk kan deze gebaat zijn bij loopbaanbegeleiding. Dit kan veroorzaakt zijn door privé-omstandigheden bijvoorbeeld door ziekte (re-integratie) maar ook door andere loopbaanvragen van de medewerker.
aandachtspunten in het traject
Het onderzoeken van kernkwaliteiten, ontwikkelpunten en persoonlijke drijfveren, waarden en ambities. Er wordt een persoonlijk profiel opgesteld.
Het formuleren van de gewenste werksituatie: gewenste functie (naar doel en aard van de functie, activiteiten en verantwoordelijkheden) en werkomgeving (branche, soort organisatie, regio, gewenste cultuur en omgevingsvoorkeuren).
Personal branding en netwerken: dus bepalen en realiseren van de gewenste profilering in offline en online media én in persoonlijke ontmoetingen.
Het starten met daadwerkelijke netwerk en sollicitatie activiteiten ten behoeve van de geformuleerde doelen naar de toekomst.